• Cancel
    Filter
Filter

VI. ONLİNE MÜZAYEDE

Lot: 1 » Tablo

ALİ TOY

Eserde "Maşallah" yazmaktadır.
Ölçü: 70x100 cm

Ali Toy (y. mimar hattat), 1960 yılında Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde doğdu. Tavşanlı Tunçbilek Lisesi’nden sonra İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. 1992 yılında Yıldız Üniversitesi Röleve-Restorasyon dalında yüksek lisans yaptı. Prof. Dr. Ali Alparslan’dan talik, divani, rika eğitimi alan Toy, yurt içinde ve yurt dışında birçok sergiye katıldı. 30 şahsi sergi açtı. Ircica’nın düzenlediği milletlerarası yarışmalarda 6 ödül aldı. Özellikle talik, divani ve modern hat eserleriyle dikkat çeken Ali Toy, modern hatlarda temel geometrik çizgileri kullanıyor. Klasik ve modern hat çalışmalarına İstanbul’da devam eden Toy, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Geleneksel sanatlar alanında 2017 yılı Cumhurbaşkanlığı kültür ve sanat büyük ödülüne layık görüldü.

Details
Lot: 2 » Tablo

ZEYAD HAYDER ABDULLAH AL-MUHANDİS

Hilye-i Şerif
Ölçü: 47x57 cm

1967 Erbil doğumlu olan al-Muhandis,

Musul Üniversitesi Mühendislik

Fakültesi’nden mezundur. 1983’te hat

sanatıyla ilgilenmeye başlayarak Hâşim el-

Bağdadî’nin meşk kitabı yardımıyla kendini

geliştirmiştir. Üniversite talebeliği sırasında

tanıştığı Yousif Thanoon’dan 1995’te

icâzet almıştır. Milletlerarası yarışmalarda

ödül kazanmış ve birçok ülkede sergilere

iştirak etmiş olan hattatın eserleri çeşitli

koleksiyonlarda yer almaktadır.

Details
Lot: 3 » Tablo

ALİ HÜSREVOĞLU

Ölçü: 43x57 cm

1956 yılında Afyonkarahisar/Sandıklı’da doğdu. 1974 yılında Hat Sanatına başladı. 1979 yılında Marmara Üniversitesi’inden  mezun oldu. 1982 yılında Hattat Hamid Aytaç’tan icazet aldı. 1983-1986 yılları arasında Cidde Üniversitesinde araştırmacı, hattat ve mütercim olarak çalıştı.

1986-1986 yıllarında da Mekke Üniversitesinde aynı görevlerde çalıştı.

1992 yılında Medine-i Münevvere/Mescid-i Nebevi son genişletme projesinin yazılarını yazdı.

1980-1996 yılları arasında yirmi kadar terceme eseri yayınlandı Çeşitli gazete ve dergilerde bilim ve sanat konulu makaleleri yayınlandı.

1983-1993 yılları arasında Mekke-i Mükerreme, Medine-i Münevvere ve Taif’de bulunan tarihi eserler üzerinde çalıştı.

1993 yılından itibaren Hat Sanatı eserlerini sergilemeye başladı Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinde bir çok sergiye katıldı. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arap Dili ve Edebiyâtı bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.  Hat nevilerinden sülüs, nesih, dîvanî, celî dîvânî, tuğra, ma'kılî, kûfî ve ta'lîk yazmaktadır. 

Details
previous
Go to Page: / 4
next